Att tänka på när man ska köpa ett spabad
Ta hjälp av ett agentbolag

Anlita en agent för att köpa ett spabad

Kan man anlita ett agentbolag för att hitta bästa spabadet? Ja det kan vara en bra idé att ta hjälp av en jämförelsesajt för att se vilket spabad som passar ens behov bäst och för att kunna jämföra priser. En bubbelpool är ett roligt tillskott till familjefester och utomhusfester, plus en bubbelpool ger också hälso- och hälsofördelar. En avkopplande blötläggning kan lindra stress, artrit, ömma muskler och öka cirkulationen. Att glida in i ett spabad efter en morgonpromenad gör att du känner dig uppfriskad och redo för dagen framöver. En kvällsblöt hjälper dig att koppla bort, dekomprimera och somna snabbare.

Men hur väljer du den bästa spabadet? Här är några viktiga funktioner att tänka på när du handlar efter en bubbelpool. Tänk också på att priserna kan variera och för att köpa de dyraste kan man behöva ta ett lån.

Viktiga funktioner i ett spabad

En av de viktigaste övervägandena när du handlar ett spabad är kvaliteten och hållbarheten hos det inre och yttre arbetet. Skal med spabad är tillverkade av en mängd olika material. Akryl, vinyl eller rotformad plast är vanligast. Och vissa skal behåller värmen bättre än andra. Fråga din återförsäljare om energieffektiviteten i det spabad du överväger. Sammantaget bör ett spabadsskydd vara attraktivt, hållbart, energieffektivt och kunna klara år av konstant användning. Akryl spabad skal tillverkning innebär uppvärmning av ett ark akryl och placera det över en form.

Efter att den gjutna akrylen svalnat tillsätts harts och glasfiber för att ge styrka. Högglans akrylskal innehåller UV-hämmare, vilket förhindrar färgblekning. Akrylskal är attraktiva, hållbara, energieffektiva och finns i ett brett spektrum av färger. Vinylbadkar finns ofta på badkar bredvid nergrävda bassänger. En vinylfodral placeras över en cementram för att skapa skalet. Ett spabad med vinylskal kan vara billigare, men vinyl behåller inte värmen så att dina driftskostnader kan bli högre.

Tänk på att ett färgat vinylskal som lämnas otäckt så småningom bleknar från solen. Vinylskal är känsligare för kemiska obalanser i vattnet och ofta mindre hållbara än akryl. Ett rotformat spabadsskydd av plast är tillverkat av ett plastpulver som tillsätts i en form, värms upp och roteras tills den smälta plasten täcker formen. Till skillnad från blanka akrylskal har plastskal en matt yta. Även om plastskal är lätta är de inte kända för att hålla värmen bra.

Isolering

Tillverkaren isolerar bubbelpoolens interiör med ett tjockt lager expanderande skum. Vissa tillverkare fyller hela skåpet medan andra isolerar bara undersidan av skalet och innergolvet. Om du bor i ett kallt klimat är det en bra idé att kontrollera att spabadets inredning är tillräcklig innan du köper.

Utvändiga skåp

Skåpet är den visuella delen av ditt spabad som omger utsidan, så det ska vara attraktivt för ögat. Spabad exteriörer finns i ett brett utbud av färger, texturer och mönster. Tänk på att naturliga träskåp ser varma och rika ut, men kan kräva ytterligare underhåll för att skydda dem från väder och vind. Spabad med lätt att ta bort sidopaneler gör servicen enkel och billig. Dessutom kan du ändra utseendet på ditt spabad när som helst. Skåp av väderbeständig syntet är UV-beständiga, nästan underhållsfria och lätta att rengöra med en snabb spray från trädgårdsslangen.

Belysning

Spabad-belysning har förbättrats under de senaste åren och är utmärkt av estetiska skäl såväl som säkerhet. Lampor placeras nu ovanför vattnet, längs kanten och under vattnet, vilket hjälper till att röra sig säkert runt spaet. Vissa spabad har kontroller för att ändra ljusfärg eller ljusstyrka efter dina önskemål. Nästan alla bubbelbadlampor är LED-lampor.

Kontroller

De senaste fjärrkontrollerna på spabad- eller handhållna är användarvänliga. Vissa tekniskt kunniga mönster tillåter dig även att använda bubbelpoolen via en smartphone-app. I vissa modeller kan du enkelt styra värmaren, belysningen, pumpen och körtiden från en pekskärm nära spabadet eller i en app via smartphone. Leta efter dessa funktioner i ett spabads kontrollpanel eller app:

  • Strålar: Vissa spabadsmodeller har upp till tre knappar för jetkontroll. Detta gör att du kan justera hastigheten och styrkan på dina jetstrålar.
  • Belysning: Tillsammans med möjligheten att tända och tända spabadets ljus bör du också kunna justera ljusstyrkan och färgen.
  • Fläktkontroll: Kontrollerar bubbelpoolens tillströmning av luft och orsakar bubblor från strålarna.
  • Temperatur: Många spabad har förprogrammerade temperaturinställningar men du bör också kunna manuellt styra dem. Tänk på att de flesta spabaden är utformade för att hålla sig på 40 grader eller svalare.

Kylsystem

Med ett kylsystem kan du njuta av spabadet året runt genom att justera vattentemperaturen till en varmare eller svalare inställning beroende på vädret. Ett kylsystem skapar en rolig plats för barnbarnen att simma och leka på sommaren och en avkopplande plats att varva ner efter en eftermiddag på gårdsarbetet, och det är ett användbart tillägg för familjer som bor i varma klimat. Kyl vattnet för att njuta av ett uppfriskande dopp på en varm eftermiddag och höj sedan temperaturen på kvällen för en avkopplande, muskelavlastande blötläggning.

Underhållningspaket

Även om det inte är viktigt för hälsofördelarna med spabad, kan ljud- och videoförbättringar komplettera din avslappningsoas. Ljudunderhållningssystem är tillgängliga så att du kan njuta av din favoritmusik från högtalare inbyggda i spabadet eller lägga till ett trådlöst Bluetooth-ljudsystem för att strömma musik från din smartphone eller inomhusunderhållningssystem inomhus.

Ett ljudunderhållningssystem installerat på ett spabad levereras vanligtvis med en vattentålig fjärrkontroll för att styra musikvolymen, spela, pausa, växla spår eller välja olika ingångar. HD-bildskärmar låter dig koppla av i spabadet medan du strömmar video, TV, filmer och mer med en HD-bildskärm. De flesta videomonitorer ansluter till dina inhemska videokällor eller till en streaming-stick för att ge ett brett utbud av visningsalternativ, och de flesta videopaket inkluderar en piedestal och bas för att glida under spaet för enkel installation och installation.