Kända agenter i Hollywood

James Bond

Det finns mängder av olika agenter i hela världen och många av dessa bor i Hollywood. Förutom att många agenter till kända skådespelare bor här finns även en känd svensk agent i Hollywood. Om du inte känner till namnet Niclas Salomonsson kanske du åtminstone känner till kända författare som Leif GW Persson, Liza Marklund och Jo Nesbø. Niclas Salomonsson är agent till alla dessa författare. Detta innebär att han säljer böckerna över hela världen och på ett sätt är en av anledningarna till författarnas stora framgångar. Självklart är det författarna själva som gjort det stora jobbet, vilket är att skriva boken. Men utan en skicklig agent skulle dessa författare inte alls kunnat sälja lika mycket som de gjort.

Hollywood är som ett kulturellt mecka, särskilt när det handlar om musik, film och produktion. Agenter i Hollywood som Niclas Salomonsson lever bra liv med mycket pengar. Niclas gör även sina kunder välbärgade. Nu senast ska tevekanalen Fox göra en stor teveserie av GW Perssons böcker. Den här dealen har GW Persson fått hjälp av Niclas med. Om teveserien sänds i tre år kommer GW Persson dra in runt 20 miljoner dollar varje år, en rätt hög summa. I Hollywood har man förstått fördelarna med att få hjälp och detta är även något som vi även här i Sverige börjar se.

Hollywood lär Sverige

I Hollywood vet skådespelare och artister att de behöver en skicklig agent för att inte gå miste om bra jobb. Agenterna i Hollywood är som en manager och någon som fixar bra jobb och som har alla kontakter. I Sverige har man ofta fått klara sig själv. Skådespelare får ensamma hitta jobb och söka upp intressanta folk istället för att få hjälp med detta. Nu har dock agenterna blivit allt vanligare i Sverige, kanske kan det ha med framgångarna i USA att göra.